Waarom je Wordpress wil gebruiken

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 17:33

Een vaak gestelde vraag is: Waarom zou ik WordPress gebruiken? Is mijn huidige CMS niet goed genoeg? Wat zijn de grootste voordelen van WordPress ? Als je deze vragen stelt, lees dan verder. In dit artikel onthullen we de vier belangrijkste redenen waarom je WordPress zou moeten gebruiken of als je een Wordpress site laat bouwen.

Het is gratis

De software van WordPress is gratis. Ja, je leest het goed: gratis. Je kunt de software dus  kosteloos downloaden, installeren, gebruiken en wijzigen. 

Hoewel de WordPress-software zelf gratis is, moet je wel een domeinnaam registreren en heb je webhosting nodig om deze te installeren.

 

Eenvoudig aan te passen met thema's en plug-ins

Een groot deel van de WordPress gebruikers, zijn niet technisch onderlegd. Het zijn geen webontwerpers of programmeurs.  De meeste mensen die beginnen met WordPress hebben dus geen voorkennis van het ontwerpen van websites. Juist voor deze personen is Wordpress ideaal, omdat er duizenden gratis websitesjablonen (thema's) beschikbaar zijn. Voor iedere soort website, blog, zakelijke site of webshop is er een WordPress-thema.

Thema's zijn eenvoudig aan te passen via het CMS. Hier kan je kleuren kunt wijzigen, logo's uploaden, de achtergrond aanpassen of andere visuele veranderingen te maken zonder enige code te schrijven.

Met Wordpress plugins kan je eenvoudig aangepaste functionaliteiten aan je site toevoegen, zoals analyses , contactformulieren , lidmaatschapsgedeelte, webshops en nog veel meer. Net als thema's zijn er duizenden gratis en premium plug-ins die u kunt gebruiken.

Wordpress is SEO vriendelijk

De WordPress code is van hoge kwaliteit en voldoet aan de normen en produceert semantische opmaak. In Jip en Janneke taal: Google en andere zoekmachines zijn dol zijn op WordPress. Daarom presteren Wordpress sites vaak beter in Google dan andere systemen. Gebruik daarnaast bij voorkeur de gratis Yoast SEO plugin.

Gebruiksgemak

WordPress wordt geleverd met een ingebouwd beheersysteem voor updates. Hiermee kunt u uw plug-ins en thema's bijwerken vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard. WordPress laat je ook weten wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is, zodat je je site kunt updaten door simpelweg op een knop te klikken. Om uw gegevens te beschermen tegen ongelukken of hacking, kan je eenvoudig een WordPress-back-upplug-in gebruiken om automatisch back-ups te maken en deze veilig op een externe locatie op te slaan.Je een WordPress-site ook onderweg beheren met mobiele WordPress-apps .


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.